Wijnreizen

Nu wijn drinken gestegen is in populariteit, op een enkeling na drinkt iedereen wel eens een glaasje wijn, zijn ook wijnreizen gestegen in populariteit. De keuze aan reizen is groot. Reizen alleen naar de wijndomeinen of complete culinaire reizen naar de verste uithoeken van de wereld zijn mogelijk.

En hoe tegenstrijdig het ook klinkt je kunt ook een wijn reis boeken in combinatie met wandel- of fietstochten waarbij je iedere dag een of meerdere wijndomeinen bezoekt.

Wijnreizen in Europa
Het grootste aanbod van wijnreizen vindt je in Frankrijk, het is redelijk dichtbij en kent vele wijngebieden. Van de Elzas tot aan het gebied rond de middellandse zee zijn wijngebieden en daarmee ook wijnreizen te vinden. De beste tijd om een wijn reis te boeken in Europa is rond september en oktober. Al sinds mensenheugenis wordt oktober de wijnmaand genoemd. Dan wordt er geoogst en gebotteld. Dit geldt voor alle landen in Europa waar wijn wordt gemaakt. Zoals Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Italië. Ook naar deze landen worden wijnreizen aangeboden. Wil je liever iets verder weg een wijn proeven, dan zijn er genoeg landen waar ook wijn wordt geproduceerd en wijnreizen worden aangeboden. Landen zoals, Australië, Zuid-Afrika, Chili of de Verenigde Staten kun je boeken bij een van de vele aanbieders. Veelal zijn dit groepsreizen met andere wijnliefhebbers. Wil je liever individueel een wijn reis boeken dan kan dat ook. Individuele reizen worden ook steeds populairder en daarmee wordt het aanbod ook steeds uitgebreider.
Wijnreizen buiten Europa
Een van de bekendste wijngebieden buiten Europa is Stellenbosch in Zuid-Afrika. Dit gebied kent vele wijngaarden die je een bezoek kunt brengen. Al of niet in een groepsreis. Dit gebied ligt vlakbij Kaapstad van waaruit je de vele wijnboerderijen en de vele andere gebieden kunt bezoeken. Een ander zeer bekend gebied in natuurlijk Napa Valley in California of Marlborough in Nieuw-Zeeland. Naast de vele wijngaarden is ook de natuur bij de genoemde gebieden overweldigend aanwezig. Mocht je onverhoopt genoeg hebben van je bezoeken aan de diverse wijngaarden, dan is het nog steeds geen straf om hier je vakantie te houden. Er is voldoende te zien en te beleven